Selasa, 03 Desember 2013

Lirik Padang Bulan Habib Syeh

---( PADANG BULAN)---
اللّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى
عَدَدَ مَا فِي عِلْمِ اللهِ صَلاَةً  
سَيِّدِنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ
دَائِمَةً بِدَوَامِ مُلْكِ اللهِ
Rembulane sing ngawe-awe
Kene tak ceritani, kanggo sebo mengko sore

Ngalamat bakal, bakal getun mburine
Anak putune, rame rame rebutan warisan

Sebab mirsani, puterane ora ngibadah
Jebul kang teko, yo iku nambahi fitnah

Takon marang, Kyai Guru kang pinuji
Insya Alloh, kito menang lan kabegjaan

Esuk-esuk, rame rame luru ramalan
mBengi diputer, jebul metune wong edan

Wong ora waras, ora waras dadi takonan
Jebul kang takon,  kang takon wis ketularan

Padang bulan, padange koyo rino
Ngelingake, ojo turu sore

Lamun wong tuwo, wong tuwo kliru mimpine
Wong tuwo loro, kundur ing pengeran

Wong tuwa loro, ing kubur anyandang susah
Kang den arepake, iku turune rahmat

Iki dino, ojo lali lungo ngaji
Enggal siro, ora gampang kebujuk syetan

Jaman kepungkur, ono jaman jaman buntutan
Gambar kucing, dikiro gambar macan

Kurang puas, kurang puas luru ramalan
Kang ditakoni, ngguyu cekaka’an